Ontdek de Oostenrijkse fietsspots Hochkönig en Wels

Op zoek naar een leuke wielerbestemming voor dit jaar? Roadbike Holidays heeft twee nieuwe bestemmingen in het aanbod opgenomen. Het zijn Hochkönig in Salzburg en Wels in Opper-Oostenrijk.

23/01/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Roadbike Holidays

Roadbike Holidays legt zich toe op wielervakanties. Het reisbedrijf biedt fietsers onderdak in 36 hotels in 28 regio’s in 4 verschillende landen. Zongarantie is er op het Spaanse eiland Fuerteventura en mediterrane omstandigheden zijn er in de zuidelijke regio’s van Italië. Andere belangrijke spots zijn diverse regio’s in Oostenrijk en Duitsland.

Wels
Eén van de nieuwe bestemmingen in 2018 is Wels. Deze stad met 60.000 inwoners ligt genesteld in de weilanden, bossen en heuvels van de Vooralpen in Opper-Oostenrijk. Talrijke verkeersarme maar goed aangelegde wegen maken het gebied rond de stad tot een Eldorado voor wielrenners. Wels combineert een urban lifestyle met het karakteristieke landschap voor wielertochten en een bijzondere service voor wegfietsers.

Hochkönig
De regio Hochkönig rond het dorp Mühlbach in de regio Salzburg is ideaal voor veeleisende wegtochten. Er ligt een spectaculair berglandschap omheen. Eén van de hoogtepunten is de klim naar het Arthur-huis, aan de voet van de rotswanden van de Mandl aan de zuidoostelijke rand van het Hochkönig-massief. Ook de moeite waard is de Pinzgauer-ronde, inclusief de Grossglockner Hochalpenstrasse.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Strade Bianche recreatief: Volop romantica op de heuveltjes van l'Eroica
29/05/2018 - Steven Verniers

Strade Bianche recreatief: Volop romantica op de heuveltjes van l'Eroica

L’Eroica Strade Bianche betekent zoveel als “een heroïsche rit over de witte wegen van Toscane”. De route van 210 kilometer bestaat voor de helft uit grindwegen en overwint ruim 3.500 hoogtemeters. Op de bewegwijzerde route kiezen we zelf niet voor heroïsche prestaties. Vanuit Siena fietsen vrouwlief en ikzelf drie dagen volgens een hotel- en agriturismoformule van ZuiDERHuiS Fietsvakanties, inclusief bagagetransport. Enkel voor de romantiek moeten we zelf zorgen, al draagt de omgeving daar een flinke steen aan toe.