Ontdek de Oostenrijkse fietsspots Hochkönig en Wels

Op zoek naar een leuke wielerbestemming voor dit jaar? Roadbike Holidays heeft twee nieuwe bestemmingen in het aanbod opgenomen. Het zijn Hochkönig in Salzburg en Wels in Opper-Oostenrijk.

23/01/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Roadbike Holidays

Roadbike Holidays legt zich toe op wielervakanties. Het reisbedrijf biedt fietsers onderdak in 36 hotels in 28 regio’s in 4 verschillende landen. Zongarantie is er op het Spaanse eiland Fuerteventura en mediterrane omstandigheden zijn er in de zuidelijke regio’s van Italië. Andere belangrijke spots zijn diverse regio’s in Oostenrijk en Duitsland.

Wels
Eén van de nieuwe bestemmingen in 2018 is Wels. Deze stad met 60.000 inwoners ligt genesteld in de weilanden, bossen en heuvels van de Vooralpen in Opper-Oostenrijk. Talrijke verkeersarme maar goed aangelegde wegen maken het gebied rond de stad tot een Eldorado voor wielrenners. Wels combineert een urban lifestyle met het karakteristieke landschap voor wielertochten en een bijzondere service voor wegfietsers.

Hochkönig
De regio Hochkönig rond het dorp Mühlbach in de regio Salzburg is ideaal voor veeleisende wegtochten. Er ligt een spectaculair berglandschap omheen. Eén van de hoogtepunten is de klim naar het Arthur-huis, aan de voet van de rotswanden van de Mandl aan de zuidoostelijke rand van het Hochkönig-massief. Ook de moeite waard is de Pinzgauer-ronde, inclusief de Grossglockner Hochalpenstrasse.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers De Morvan: meer van dat
12/05/2018 - Bart De Schampheleire

De Morvan: meer van dat

Fietsers die de Morvan probleemloos op de landkaart van Frankrijk kunnen aanduiden mogen nu hun vinger opsteken. Wedden dat het er nog geen handjevol zullen zijn? En dat terwijl de Morvan het (midden)gebergte is dat het dichtst bij Parijs ligt. Hoe komt het dan dat de streek in kwestie zo onbekend is? “Er is slechts één manier om daar achter te komen”, zou Jeremy Clarkson met zware stem in Top Gear zeggen: wij dus in de auto, op weg naar de Morvan.

dossiers Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers
19/03/2018 - Luc Verdoodt

Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers

Beschermd door de dikke muren van een imposante burcht ontwikkelde Kufstein zich sedert de Middeleeuwen tot een rijk handelsstadje. Het is nog altijd erg in trek bij dagjesmensen die houden van shoppen in een historisch kader. Door vooral te focussen op het culturele erfgoed bleef één toeristische troef lang onderbelicht: de ligging. Dankzij de vlakke vallei centraal tussen de Brandenberg Alpen en het Kaisergebergte, is de omliggende regio een natuurlijke speeltuin voor fietsers die het trippelverzetje graag afwisselen met de grote plateau. Kufsteinerland en de fietser, een prille maar veelbelovende vrijage.

dossiers Ongestoord toeren in Alpbachtalseenland
26/03/2018 - Luc Verdoodt

Ongestoord toeren in Alpbachtalseenland

Bij mountainbikers doet de naam Alpbachtal Seenland misschien een belletje rinkelen, de Transalp Challenge houdt er namelijk regelmatig halt. Voor racefietsers is deze vakantieregio nog grotendeel onontgonnen gebied. En dat is precies de charme van Alpbachtal Seenland: fietsen staat er synoniem voor ongestoord toeren in een dunbevolkte streek. Opgelet, om optimaal te kunnen genieten van de majestueuze panorama's zijn een klimmerscassette en een stel getrainde benen geen overbodige luxe.