Voor fietsavonturen is Taiwan een place to be

Vincenzo Nibali is komende zomer één van de favorieten voor de Tour-zege, maar afgelopen najaar zette hij al een ander straf resultaat neer: hij won de KOM Challenge, met 105 kilometer één van de langste beklimmingen ter wereld. Waar deze uitdagende rit werd gehouden? In Taiwan. In een online special stelt het eiland zich als ideale fietsbestemming voor.

25/06/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Taiwan Tourism Bureau

Een episch evenement voor wielrenners op Taiwan is de KOM Challenge (26 oktober). Deelnemers starten op zeeniveau in de stad Hualien en klimmen vervolgens over 105 kilometer naar 3.275 meter hoogte. Voor zowel getrainde amateurs als profs is dit een uitdaging hors catégorie (stijgingspercentages tot 27 procent). Vincenzo Nibali won bij de mannen de editie van 2017, Emma Pooley bij de vrouwen.

In de online special komen nog meer profs aan het woord, onder wie Roompot-renner Wouter Wippert. Hij won tot dusver drie etappes in de Ronde van Taiwan. “Van tevoren denk je: Taiwan? Oh, ik moet koersen op een eiland bij China. Maar als je het met één land niet moet vergelijken, dan is het China. Taiwan is behoorlijk verwesterd. Het is er schoon, het land is vooruitstrevend en op de toeristische punten in steden spreken de mensen Engels. De inwoners zijn zeer behulpzaam. En als je een dag in het zadel hebt gezeten, biedt de Taiwanese keuken alles wat je nodig hebt als renner.”

Met de online special, een uitgave van Taiwan Tourism Bureau en China Airlines, probeert het eiland zich te profileren als land waar niet alleen fietsen worden geproduceerd, maar waar het vooral goed fietsen is. Vanuit de Lage Landen vliegt de luchtvaartmaatschappij China Airlines meermaals per week rechtstreeks op hoofdstad Taipei. Uit cijfers blijkt dat steeds meer Vlamingen en Nederlanders voor een fietsavontuur naar Azië kiezen.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers
19/03/2018 - Luc Verdoodt

Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers

Beschermd door de dikke muren van een imposante burcht ontwikkelde Kufstein zich sedert de Middeleeuwen tot een rijk handelsstadje. Het is nog altijd erg in trek bij dagjesmensen die houden van shoppen in een historisch kader. Door vooral te focussen op het culturele erfgoed bleef één toeristische troef lang onderbelicht: de ligging. Dankzij de vlakke vallei centraal tussen de Brandenberg Alpen en het Kaisergebergte, is de omliggende regio een natuurlijke speeltuin voor fietsers die het trippelverzetje graag afwisselen met de grote plateau. Kufsteinerland en de fietser, een prille maar veelbelovende vrijage.

dossiers Ongestoord toeren in Alpbachtalseenland
26/03/2018 - Luc Verdoodt

Ongestoord toeren in Alpbachtalseenland

Bij mountainbikers doet de naam Alpbachtal Seenland misschien een belletje rinkelen, de Transalp Challenge houdt er namelijk regelmatig halt. Voor racefietsers is deze vakantieregio nog grotendeel onontgonnen gebied. En dat is precies de charme van Alpbachtal Seenland: fietsen staat er synoniem voor ongestoord toeren in een dunbevolkte streek. Opgelet, om optimaal te kunnen genieten van de majestueuze panorama's zijn een klimmerscassette en een stel getrainde benen geen overbodige luxe.