Deel dit artikel:

100% Getest: 30Seven Race verwarmde handschoenen

De winter geeft zich dit jaar niet zomaar gewonnen met temperaturen die ’s ochtends nog met het vriespunt flirten. Ideale omstandigheden om koukleum Steven Verniers met een paar verwarmde handschoenen van 30Seven op pad te sturen.

Er zijn gradaties in koukleumen en ik behoor zonder twijfel tot de ergste soort. Als de temperatuur onder de vijf graden zakt, slaag ik er met geen enkel paar handschoenen nog in om mijn vingers op temperatuur te houden terwijl mijn medefietsers daar soms immuun voor lijken. Het Belgische merk 30Seven produceert kledingstukken met verwarmingselementen en belooft een oplossing voor dit probleem. “In de winter heb je nooit meer koude handen dankzij het Novaheat® verwarmingselement, aangestuurd door een herlaadbare lithium-ion batterij. Deze bedien je met een knop aan de bovenkant van de thermo handschoenen en je zet de temperatuur warmer of net minder warm aan de handrug, vingers en vingertoppen.”. In motormiddens zijn verwarmde handschoenen al een tijdje gemeengoed, op de fiets kom je ze veel minder tegen.

De handschoen heeft dus drie verwarmde zones: de rug van de hand, de vingers en de vingertoppen. Bovenop de handschoen zit een rode knop om de warmte op drie niveaus te regelen. Je kan daarbij geen onderscheid maken tussen de verschillende compartimenten van de handschoen zodat alle elementen even veel opwarmen. Hoe lang de batterij het uitzingt is –uiteraard- afhankelijk van het gevraagde warmteniveau. Kies je voor stand drie met maximale warmte, dan is het liedje na ruim twee uren uitgezongen. Ga je voor stand één, dan kan je er het dubbele van de tijd mee doen: ruim vier uur. De handschoen heeft verder een water- en winddichte buitenlaag en een zachte voering. Op de handpalm zijn er tevens gelkussens aangebracht om de schokken te dempen. De handschoen is zonder de batterijen wasbaar, bij het drogen wordt enige omzichtigheid aangeraden en ze uitwringen wordt ten stelligste afgeraden.

In de praktijk

30Seven maakt op zijn website melding van een verkoopprijs van 219 euro, al leert een online zoektocht dat die adviesprijs nogal ‘indicatief’ is want je vindt de Race handschoenen soms aan goed de helft van de adviesprijs. Kopen bij een fysieke winkel is aan te raden want de pasvorm van handschoenen moet uiteraard goed zijn. In de doos vind je een paar handschoenen, oplaadbare batterijen en een oplader die daarvoor speciaal werd ontwikkeld. Het duurt al snel een vijftal uur vooraleer ze volledig zijn opgeladen en dat kan enkel met de meegeleverde oplader. De batterij is niet oplaadbaar via USB zodat je steeds de specifieke oplader nodig hebt.

De pasvorm van de handschoenen is goed, maar verwacht je niet aan de perfecte pasvorm zoals ik die bijvoorbeeld ervaar bij de neoprene handschoenen van GripGrab. Bovendien is het manchet niet uitgerust met een elastische sluitvorm, want in die manchet zitten de batterijen die de handschoen trouwens ook zwaarder en logger maken. Bij regenweer kan het water dus wel gewoon in je handschoen sijpelen tenzij je er in slaagt je regenjas over de handschoenen te trekken. Bij mijn Sportful Hotpack regenjas bleek dat alvast geen sinecure. Er is echter wel een velcro bandje dat je rond de pols kan aantrekken om de warmte binnenin te houden.

Van zodra je connectie maakt begint de handschoen op te warmen. Dat effect voel je vooral goed aan de rug van de hand als je de handen rond het stuurt klemt. In de vingers voel je de verwarming minder direct, maar toch rij ik bij temperaturen rond het vriespunt vanaf de eerste meters met warme handen. Zo warm dat ze zelfs een beetje klam worden. In de praktijk gebruik ik stand drie tijdens de eerste kilometers en schakel ik dan terug naar stand één voor de rest van de rit. Op die manier kan ik vier uur volmaken bij nul graden vooraleer de batterij het voor bekeken houdt. De handschoenen zijn echter wel warm genoeg om ook daarna nog even door te fietsen zonder koude vingers te krijgen. Er is echter geen batterij indicator waardoor je dus wel een beetje in het ongewisse tast over de nog resterende levenstijd van de batterij.

Conclusie

Het niet aansluitende manchet, het gebrek aan een indicator en afwezigheid van de USB oplader zijn de grootste minpunten van deze handschoen. Maar als je een echte koukleum bent die op een ijskoude winterdag op zijn fiets wil springen, dan wegen deze nadelen niet op tegen de warme handen die je er aan overhoudt. Bij temperaturen rond het vriespunt hou je met deze handschoen een top oplossing achter de hand. Of aan de hand.

www.30seven.eu

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE