100% Getest: AGU Pro Wind HiVis jack

In de koudste weken van de winter zal het AGU Pro Wind HiVis jack in de kast blijven, maar in het najaar van 2017 hebben we aan het jack al veel plezier gehad. En als het voorjaar straks zijn kuren toont zal je jasje gegarandeerd weer van pas komen.

21/12/2017 - Tekst: Bart De Schampheleire

Het Pro Wind HiVis jack van AGU voelt relatief licht aan en is niet gevoerd, meteen de reden waarom het jasje voor ‘diepwinters’ gebruik niet aan te bevelen is. Of toch niet als buitenlaag want op de allerkoudste dagen van het jaar kan je het Pro Wind jack eventueel als tussenlaag gebruiken. Als het echt koud is moet het Pro Wind jack niet alleen omwille van de gebruikte stoffen zijn meerdere erkennen in de elementen, de kraag is ook niet hoog genoeg zodat je dat tochtgat met een halssjaaltje moet afdichten.

Hoewel het jack het woordje ‘Wind’ in zijn modelnaam voert, is het opmerkelijk dat AGU wel voor een waterdichte rits zorgde en het rugpand flink verlengde om je onderrug warm en droog te houden. Want jawel, het WNDPRF X159 materiaal zal je droog door een lichte regenbui helpen, zwaaien de hemelsluizen helemaal open dan moet er wel een extra regenjasje aan te pas komen. Het jack is prima afgewerkt met onder andere drie steekzakken op het rugpand waarvan het centrale zakje met een waterdichte rits wordt afgesloten (ideaal voor telefoon of portefeuille), de mouwen hebben opmerkelijke schuin afgesneden manchetten die perfect op hun plaats blijven zitten. In fluo geel is je zichtbaarheid in het verkeer sowieso al goed, met de Nova prints gaat AGU echter nog een flinke stap verder. De bedrukking met een reflecterende print maakt je extra zichtbaar op de fiets én zorgt er voor dat het jack er niet gewoon saai fluo uitziet. De Nova print zit op het borstpand, op de centrale achterzak en op de mouwuiteinden vind je nog kleine reflecterende details. Omdat je het Pro Wind HiVis jack op koudere dagen vaak combineert met een windvestje, had AGU er goed aan gedaan om ook op de mouwen van het jack extra Nova prints aan te brengen want nu zitten de reflecterende prints al te vaak verborgen onder het windvest.

Voor 109,95 euro is het Pro Wind HiVis jack een prima investering voor de herfst en het voorjaar, om er ook de winter mee door te komen moet je investering in extra onderkleding en een meer beschermende buitenlaag. Ook ideaal trouwens om na een wedstrijd of toertocht te voorkomen dat je lichaam te snel afkoelt.

www.agu.com

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: Shimano XTR 12-speed
24/12/2018 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Shimano XTR 12-speed

Nadat Sram in 2016 met de Eagle 1x12 aandrijving voor mountainbikes op de proppen kwam kon je al met je ellebogen aanvoelen dat 12-speed zowel off-road als op de weg de nieuwe norm zou worden. Campagnolo heeft zijn 12-speed racegroepen al in het peloton en ook Sram heeft een prototype 12-speed onderdelengroep op de weg. Shimano heeft voor de wielrenners nog niet in zijn 12-speed kaarten laten kijken, maar stelde eind mei wel zijn XTR 12-speed mountainbikegroep voor. En die hebben we eens flink aan de tand gevoeld.

Getest 100% Getest: Isaac Torus Xplore
03/08/2019 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Isaac Torus Xplore

Wie al meer dan twintig jaar in de fietsbranche ronddwaalt, herinnert zich misschien dat Isaac ooit begon als fabrikant van voorvorken die je onder andere in de aluminium fietsen van het Deense Principia terugvond. Gaandeweg evolueerde Isaac en werd het een merk van carbon frames, tot het in 2009 onder de koepel van het Nederlandse Tehava belandde en de longen van het merk daar weer vol zuurstof worden gepompt. Er volgde een vloedgolf aan nieuwe carbon fietsen met de Isaac Torus Xplore gravelbike als één van de laatste creaties.