100% Getest: Bardahl Bcycling handreiniger

De winter is de ideale periode om je racefiets weer helemaal op orde te zetten voor het nieuwe seizoen terwijl er aan je crossfiets of mountainbike ook altijd wel wat te sleutelen valt. Alleen jammer dat je er zo’n vieze handen van krijgt en dat die eventjes wassen in de onschuld vaak niet volstaat om ze weer proper te krijgen.

06/11/2017 - Tekst: Bart De Schampheleire

Bardahl Bcycling heeft voor de smeerpoezen onder ons een handige (sorry voor de woordspeling) handreiniger in het aanbod. De handreiniger is iets korreliger van structuur dan een klassieke handzeep, maar tegelijk ook niet zo agressief korrelig als een pure ‘zandzeep’. De manier waarop je de Bardahl Bcycling handreiniger gebruikt is wel identiek aan die waarmee je met zandzeep je handen schoonmaakt. Knijp een beetje Bardahl Bcycling handreiniger op je droge handen en wrijf je handen krachtig in mekaar zodat het vuil wordt losgemaakt. Daarna voeg je eerst een klein scheutje water toe en wrijf je nog even krachtig in je handen. Vanaf dan kan je de zeep en al het vuil beginnen afspoelen.

De Bardahl Bcycling handreiniger maakt op een heel efficiënte manier het vuil los en de citroenachtige geur van de zeep is prettig, alleen moet je het spul heel goed afspoelen (bij voorkeur met lauw water) voor je opnieuw aan het sleutelen gaat. Enkel na een flinke spoelbeurt verdwijnen alle zeepresten van je handen en het zijn net die glibberige zeepresten die er kunnen voor zorgen dat je kleine schroefjes of moertjes niet zo goed beet kunt pakken. In een tube van 250 milliliter kost de Bardahl Bcycling handreiniger 10 euro.

Als uitsmijter nog een tip: voorzie in de buurt van je wastafel ergens een schroef in de muur waar je de tube Bardahl Bcycling handreiniger kunt aan ophangen. De zeep is zo dik van structuur dat ze niet vanzelf uit de tube loopt of druppelt. Zodoende kan je de tube geopend aan het schroefje of haakje ophangen en hoef je slechts een keer in de tube te knijpen om de zeep op je andere hand aan te brengen. Hiermee voorkom je dat je voor elke wasbeurt met vuile handen zit te knoeien om de schroefdop open te krijgen.

www.eleiga.be en www.bcyclingbikecare.eu

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: Zes outfits voor de winter. Sportful
08/01/2019 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Zes outfits voor de winter. Sportful

Heb je met nieuwjaar een flink pak centen verzameld door bij suikernonkels en -tantes op de koffie te gaan, dan kan je dat geld op een bankrekening parkeren of je doet er iets leuks mee. In de wetenschap dat de winter nog lang niet voorbij is, kan je je centjes misschien wel investeren in nieuwe winterkleding. Deze week stellen we op www.grinta.be elke dag een set fietskleding voor de winter voor, vandaag is dat een outfit van Sportful.