100% getest: BBB Fuse

Het Nederlandse BBB gaat al 20 jaar de concurrentie aan met de high-end merken door scherp geprijsde kleding, accessoires, onderdelen en gereedschap op de markt te brengen. Dit geldt ook voor de nieuwe Fuse, een goedkoper alternatief voor de meeste modern vormgegeven sportbrillen.

12/05/2021 - Tekst: Luc Verdoodt // Foto's: BBB

De grote sportbril is definitief terug van lang weggeweest. In het peloton is hij alom aanwezig en dat vertaalt zich in een ruime keuze aan modellen bij alle fabrikanten, de Fuse van BBB is er één van. Met een kostprijs onder de 80 euro behoort de Fuse tot het goedkopere segment van moderne fietsbrillen. Toch krijg je heel wat voor terug voor die lage prijs. De bril wordt aangeboden met drie lenzen en zit in een stevige hard case. De grote lenzen zijn torisch, wat betekent dat ze net als het montuur gebogen zijn, maar het zicht niet vervormen.

No-nonsense

Eerst en vooral, de Fuse zit comfortabel. Het montuur is flexibel en sluit goed aan bij de schedel waardoor de bril nauwelijks beweegt, zelfs niet op oneffen terrein. Hij is hierdoor ook bruikbaar op de gravelbike en bij het MTB’en. Het rubberen neusstuk is verstelbaar in alle richtingen, wat ook bijdraagt tot de stabiliteit.
De lenzen kleuren niet mee met de helderheid, maar ze zijn wel in een handomdraai te verwisselen. Naar gelang het weertype kies je voor de oranje, gele of transparante variant. Vind je dit teveel gedoe, dan ga je voor de duurdere Fuse PH, die wel een fotochromatische lens heeft.

De Fuse doet wat hij moet doen, bescherming bieden in heel uiteenlopende omstandigheden. Bovendien is hij gunstig geprijsd, maar dat gaat enigszins ten koste van de look and feel. Op het eerste zicht voldoet de bril met zijn licht oversized design, aan de gangbare stijlregels. Van kortbij komt hij eerder goedkoop over. Ben je op zoek naar een functionele sportbril die tegen een stootje kan? Dan komt de Fuse zeker in aanmerking. Wie van meer exclusieve spulletjes houdt, zal zich minder aangetrokken voelen tot dit product.

De Fuse is verkrijgbaar in drie kleuren: mat zwart, mat wit en transparant grijs.
De richtprijs bedraagt 79,95 euro.
www.bbbcycling.com

+ Prijs-kwaliteit
+ Zit comfortabel
+ Functioneel
+ Bruikbaar op elk terrein
- Oogt eerder goedkoop

Tags:

Gerelateerde artikels

blog Lijstjestijd: onze favoriete ritten van 2020 (1)
27/12/2020 - Joyce Verdonck, Bart Vandermaelen, Luc Verdoodt

Lijstjestijd: onze favoriete ritten van 2020 (1)

Wie had ooit gedacht dat één Chinese vleermuis zo'n grote impact kon hebben op ons leven? Fietsdoelen vielen weg, reisplannen werden noodgedwongen bijgeschaafd. Ook de Grinta!-bloggers zagen hun agenda's omgegooid maar bleven niet bij de pakken zitten. Ze slalomden tussen de reproductiegetallen en avondklokken door en konden met enkele goed geplaatste demarrages het virus van zich afhouden. Rond de jaarwisseling blikken ze terug op hun favoriete ritten en tonen ze dat 2020 meer was dan alleen maar kommer en kwel.

blog Gravel Series Zuid-Limburg: ‘Liberation Ride’
25/10/2020 - Steven Verniers

Gravel Series Zuid-Limburg: ‘Liberation Ride’

Het meest zuidelijke deel van Nederland viert, of is het herdenkt, de bevrijding in september. Dat doet men ondermeer met een uit de kluiten gewassen gravel evenement vanuit Banholt, op een paar pedaalslagen van de Belgische grens. Brede grindwegen, glooiende paden met prachtig uitzichten en een nazomerzon: het zijn de ingrediënten voor een bevrijdende off-road ervaring. Samen met draaipoortjes, krentenbollen en een tête-à-tête met drie koeien.