100% Getest: Ekoï Heat Concept overschoenen

Hierbij het weerbericht voor Brussel voor de komende dagen. Dinsdag: -1°. Woensdag -6/-1°. Donderdag: -7/-1°. Vrijdag: -4/2°. Als je vandaag nog een paar Ekoï Heat Concept overschoenen bestelt, worden ze morgen al verstuurd. Doen of niet?

26/02/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire // Foto's: Ekoi / Marie De Schampheleire

Vorige week brachten we de 100% Getest van de 30Seven verwarmde handschoenen, maar 30Seven is niet de enige fabrikant die elektrische bedrading in kledingstukken verwerkt om je warm te houden. Het Franse Ekoï doet voor zijn Heat Concept overschoenen een beroep op de hardware van Klan, een bedrijf dat in de motorbranche grote bekendheid geniet omwille van zijn verwarmde sokken, onderkleding en handschoenen.

Voor de Heat Concept overschoenen combineert Ekoï een winddichte en licht waterafstotende overschoen met de Klan verwarmingstechnologie. De overschoen wordt met een brede velcro onder de zool geborgd zodat hij zowel over raceschoenen als mountainbikeschoenen past. De overschoen wordt achterlangs gesloten met een lange rits en een stevige velcro op de kuit. Aan de buitenkant van de voet, boven de enkel zit een aan-uit knop waarmee je ook de verwarmingsgraad bepaalt, aan de binnenkant van de overschoen vind je op dezelfde hoogte een in twee compartimenten verdeeld steekzakje met een aansluitkabel. In dat steekvakje plaats je de tweedelige, dunne en vierkante Lithium-Polymer batterijen van 7,4 Volt die je met een meegeleverde lader oplaadt. De batterijen van de twee overschoenen kan je met één lader opladen.

Voelen de twee batterijen in de hand nog vrij zwaar aan, eens in de overschoenen geplaatst voel je van dat gewicht niks meer en hinderen ze de beweeglijkheid van het enkelgewricht op geen enkele manier. Druk je één keer lang op de aan-uit knop, dan licht die knop groen op wat betekent dat de overschoen opwarmt tot 25° en die warmte tot vijf uur kan aanhouden. Na een tweede druk op de knop kleurt het lampje geel (30°, maximum vier uur), daarna volgen oranje (35° en drie uur) en rood (40° en twee uur).

Hoe hoog je de verwarming opstookt hangt uiteraard van je eigen voorkeur af. Zelf heb ik niet zo vaak last van heel koude voeten en zelfs bij min vijf trek ik het nog wel met gewone overschoenen. Vandaar dat voor mij de groene stand al voldoende is om wat extra warmte en comfort te bieden. Omdat de overschoenen op zich al vrij warm zijn, moet je er wel rekening mee houden dat de warmte heel sterk 'in' de schoen geconcentreerd blijft en er -letterlijk dan - weinig ademruimte is voor de voeten. Waardoor je voeten gaan zweten en dat transpiratievocht je voeten weer kan doen afkoelen en je twee opties hebt. Ofwel schakel je de verwarming slechts af en toe in en geef je de voeten tussendoor weer eventjes de tijd om wat af te koelen, ofwel verhoog je de verwarming van de voeten gradueel.

De Ekoï Heat Concept overschoenen zijn er in de maten Medium (40/41/42), Large (43/44/45) en Extra Large (45/46/47) en kan je -zonder de batterijen uiteraard- met de hand wassen. De afwerking van de vier millimeter dikke overschoenen is prima en de kwaliteit van de Klan-verwarmingstechnologie staat boven elke twijfel. Normaal gezien betaal je voor de Ekoï Heat Concept overschoenen 169,99 euro, maar momenteel worden ze voor 118,99 euro aangeboden. Dus koukleumen: doe je voordeel!

www.ekoi.com

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest tijdens Offgrid Gravel Series: Canyon Grail CF SLX 8.0 Di2
26/03/2018 - Bart De Schampheleire

100% Getest tijdens Offgrid Gravel Series: Canyon Grail CF SLX 8.0 Di2

In de ochtendlijke kilte staan driehonderd gravelrijders aan te schuiven om hun stuurbordje op te halen voor de eerste race van de Offgrid Gravel Series in Nederlands Limburg. De gesprekjes gaan over het weer en de manier waarop je als gravelrijder gekleed hoort te gaan: met baggy trousers en een petje onder de helm, klepje naar boven. Tot ik de Canyon Grail CF SLX 8.0 Di2 met gespeelde nonchalance tegen een dranghek parkeer en IEDEREEN wil weten hoe die nagelnieuwe fiets met het opmerkelijke Hover-stuur rijdt. “Ik zou het niet weten want dit is mijn allereerste rit op deze fiets. Vraag het over honderd kilometer nog een keer.”

Getest 100% Getest: Stevens Super Prestige Disc
13/11/2017 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Stevens Super Prestige Disc

Als Stevens straks op 1 januari Mathieu Van der Poel naar concurrent Canyon ziet overstappen, zullen de crossfietsen van de Hamburgse fietsconstructeur zichzelf moeten bewijzen bij het veldritminnend publiek. Grinta! trok met de Stevens Super Prestige Disc naar het Super Prestige parcours van Ruddervoorde om klimmend en dalend, slalommend rond paaltjes en zoevend door het zand uit te vogelen of de Super Prestige Disc de klus zal klaren.