100% Getest: Ekoï Heat Concept overschoenen

Hierbij het weerbericht voor Brussel voor de komende dagen. Dinsdag: -1°. Woensdag -6/-1°. Donderdag: -7/-1°. Vrijdag: -4/2°. Als je vandaag nog een paar Ekoï Heat Concept overschoenen bestelt, worden ze morgen al verstuurd. Doen of niet?

26/02/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire // Foto's: Ekoi / Marie De Schampheleire

Vorige week brachten we de 100% Getest van de 30Seven verwarmde handschoenen, maar 30Seven is niet de enige fabrikant die elektrische bedrading in kledingstukken verwerkt om je warm te houden. Het Franse Ekoï doet voor zijn Heat Concept overschoenen een beroep op de hardware van Klan, een bedrijf dat in de motorbranche grote bekendheid geniet omwille van zijn verwarmde sokken, onderkleding en handschoenen.

Voor de Heat Concept overschoenen combineert Ekoï een winddichte en licht waterafstotende overschoen met de Klan verwarmingstechnologie. De overschoen wordt met een brede velcro onder de zool geborgd zodat hij zowel over raceschoenen als mountainbikeschoenen past. De overschoen wordt achterlangs gesloten met een lange rits en een stevige velcro op de kuit. Aan de buitenkant van de voet, boven de enkel zit een aan-uit knop waarmee je ook de verwarmingsgraad bepaalt, aan de binnenkant van de overschoen vind je op dezelfde hoogte een in twee compartimenten verdeeld steekzakje met een aansluitkabel. In dat steekvakje plaats je de tweedelige, dunne en vierkante Lithium-Polymer batterijen van 7,4 Volt die je met een meegeleverde lader oplaadt. De batterijen van de twee overschoenen kan je met één lader opladen.

Voelen de twee batterijen in de hand nog vrij zwaar aan, eens in de overschoenen geplaatst voel je van dat gewicht niks meer en hinderen ze de beweeglijkheid van het enkelgewricht op geen enkele manier. Druk je één keer lang op de aan-uit knop, dan licht die knop groen op wat betekent dat de overschoen opwarmt tot 25° en die warmte tot vijf uur kan aanhouden. Na een tweede druk op de knop kleurt het lampje geel (30°, maximum vier uur), daarna volgen oranje (35° en drie uur) en rood (40° en twee uur).

Hoe hoog je de verwarming opstookt hangt uiteraard van je eigen voorkeur af. Zelf heb ik niet zo vaak last van heel koude voeten en zelfs bij min vijf trek ik het nog wel met gewone overschoenen. Vandaar dat voor mij de groene stand al voldoende is om wat extra warmte en comfort te bieden. Omdat de overschoenen op zich al vrij warm zijn, moet je er wel rekening mee houden dat de warmte heel sterk 'in' de schoen geconcentreerd blijft en er -letterlijk dan - weinig ademruimte is voor de voeten. Waardoor je voeten gaan zweten en dat transpiratievocht je voeten weer kan doen afkoelen en je twee opties hebt. Ofwel schakel je de verwarming slechts af en toe in en geef je de voeten tussendoor weer eventjes de tijd om wat af te koelen, ofwel verhoog je de verwarming van de voeten gradueel.

De Ekoï Heat Concept overschoenen zijn er in de maten Medium (40/41/42), Large (43/44/45) en Extra Large (45/46/47) en kan je -zonder de batterijen uiteraard- met de hand wassen. De afwerking van de vier millimeter dikke overschoenen is prima en de kwaliteit van de Klan-verwarmingstechnologie staat boven elke twijfel. Normaal gezien betaal je voor de Ekoï Heat Concept overschoenen 169,99 euro, maar momenteel worden ze voor 118,99 euro aangeboden. Dus koukleumen: doe je voordeel!

www.ekoi.com

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: Shimano XTR 12-speed
24/12/2018 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Shimano XTR 12-speed

Nadat Sram in 2016 met de Eagle 1x12 aandrijving voor mountainbikes op de proppen kwam kon je al met je ellebogen aanvoelen dat 12-speed zowel off-road als op de weg de nieuwe norm zou worden. Campagnolo heeft zijn 12-speed racegroepen al in het peloton en ook Sram heeft een prototype 12-speed onderdelengroep op de weg. Shimano heeft voor de wielrenners nog niet in zijn 12-speed kaarten laten kijken, maar stelde eind mei wel zijn XTR 12-speed mountainbikegroep voor. En die hebben we eens flink aan de tand gevoeld.

Getest 100% Getest: Everysight Raptor smartglasses
12/11/2018 - Roel van Schalen

100% Getest: Everysight Raptor smartglasses

We zitten al een tijdje in het era van virtual reality, augmented reality, robots en dies meer. Maar zo snel als we als mens kunnen denken en fantaseren, zo snel zijn die gedachten en fantasieën nog niet in reality omgezet. Toch gaan we stap voor stap naar een meer elektronica-gedreven wereld. Ook als fietser. De laatste nieuwigheid zijn smartglasses voor fietsers. We testten de Raptor GPS-bril van het Israëlische bedrijf Everysight.