100% getest: Sigma ROX 4.0

Het assortiment GPS fietscomputers van Sigma werd onlangs uitgebreid met drie nieuwe modellen. De eenvoudige ROX 2.0 is bedoeld voor louter recreatief gebruik, de ROX 11.1 EVO moet de meest veeleisende fietser bekoren. De ROX 4.0 situeert zich netjes tussen beiden in.

22/09/2021 - Tekst: Redactie // Foto's: Sigma Sport

De ROX 4.0 levert voor een erg scherpe prijs (89,95 euro) de belangrijkste trainingsdata en helpt je met turn-by-turn aanwijzingen de weg te vinden door middel van een pijltje. Naargelang je behoeften kan je de ROX 4.0, die verkrijgbaar is in een witte of zwarte uitvoering, aanschaffen met of zonder hartslagmeterband en/of cadanssensor.

Simpel maar accuraat

De installatie gebeurt in een handomdraai, op het stuur of op de stuurpen. Dit doe je met twee spanriempjes of met een meegeleverde adaptor die de computer ook op hobbelig terrein op zijn plaats houdt.
Voor gebruik moet je de Sigma Ride App downloaden. Die slaat al je trainingsgegevens op en stuurt routes direct van de Komoot-app naar de fietscomputer. De display is voldoende groot (2,4 inch) en overzichtelijk, je bepaalt zelf de indeling van de zichtbare velden. Bij het pijltje dat de richting aangeeft zie je een aftellende afstandsindicatie tot de volgende bocht. De aanwijzingen zijn daardoor accuraat maar toch misten we soms het overzichtsbeeld en het stratenplan van ons traject. Volledig opgeladen houdt de batterij het meerdere ritten vol, maar om te navigeren ben je ook afhankelijk van (de batterij van) je smartphone, wat niet altijd even handig is.
Wie vertrouwd is met kaartnavigatie, zal dit toestel als een stap achteruit ervaren. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke GPS, dan is de ROX 4.0 wel een aanrader. (LV)

De juiste prijs

De basisuitvoering kost 89,95 euro.
Voor de versie met hartslagmeter betaal je 129,95 euro. 
Inclusief hartslagmeter en cadanssensor kost de ROX 4.0 189,95 euro.

Rox.sigmasport.com/nl/

+ Veel waar voor je geld
+ Lange gebruiksduur batterij
+ Keuze uit twee kleuren en diverse accessoires
+ Eenvoudige maar accurate navigatie
- Geen kaartnavigatie

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: AfterShokz OpenMove koptelefoon
11/12/2020 - Bart Vandermaelen

100% Getest: AfterShokz OpenMove koptelefoon

Zoek je nog een fijn kerstcadeautje voor een fietsende vriend, vriendin of gewoon voor jezelf? De AfterShokz OpenMove-koptelefoon is een leuke voor onder de kerstboom! Het apparaatje werkt met botgeleiding: de luidsprekers staan op je jukbeenderen en sluiten je gehoorgangen dus niet af. Zo luister je op de fiets naar muziek én hoor je ook nog het verkeer rondom jou. Onze man ging er de afgelopen weken mee op pad!