100% Getest: Tacx Radar

Tacx is van oudsher een specialist op het vlak van kunststofverwerking, vandaar dat bidonhouders perfect in het productaanbod van de Nederlandse fabrikant passen. Met de Radar hebben ze een slimme omkeerbare bidonhouder van het zijladertype in het gamma.

08/02/2019 - Tekst: Bart De Schampheleire

Een échte zijlader is de Radar niet want je moet de bidon nog altijd een beetje van bovenaf en onder een hoek in de kunststof houder plaatsen. Het grote voordeel van die constructie is wel dat de Radar de drinkbus beduidend beter vast klemt dan 99% van de echte zijladerbidonhouders.

Volgens Tacx weegt de Radar 35 gram, op onze keukenweegschaal verscheen 43 gram. Gemaakt van sterk polyamide is de klemming van de bidon zoals reeds aangehaald voortreffelijk, het geniale van de Radar zit ‘m in de omkeerbaarheid van de bidonhouder zodat hij voor links- en rechtshandigen bruikbaar is. Bidonhouders van het zijladertype zijn vooral interessant voor kleine fietsers of mountainbikers die op een fiets rijden waarvan de hoofddriehoek van het frame te klein is om een normale bidonhouder te kunnen gebruiken. Als je de drinkbus vanaf een zijkant in de drinkbushouder kunt klikken, is dat probleem opgelost. Maar als je als linkshandige de bidon in een zijlader voor rechtshandigen moet zien te wurmen, dan is dat een garantie op gesukkel.

Omkeerbaar

Tacx lost het op met een modulaire bidonhouder. De onderste kunststof lip van de Radar (de lip waar de bidon op rust) en de bovenste bidongeleider zitten lost in de bidonhouder en kan je van plaats verwisselen. Daarmee maak je dus van de Radar een bidonhouder voor rechts- of linkshandigen. De lip en de bidongeleider worden dan met de boutjes waarmee je de Radar op de fiets bevestigt geborgd. Best slim.

Met een adviesprijs van 14,99 euro is de Tacx Radar nog eens correct geprijsd zodat er geen enkele reden overblijft om deze bidonhouder links te laten liggen (of rechts laten liggen, als je linkshandig bent). Rij je met een echt klein frame, check dan in de winkel wel eens of je de bidon er wel in past omdat je de drinkbus niet helemaal vanaf de zijkant, maar een beetje van bovenaf en onder een hoek in de Radar moet plaatsen.

Alle details van de Radar vind je hier.

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: GoPro HERO8 Black
25/03/2020 - Bart Vandermaelen

100% Getest: GoPro HERO8 Black

Nu we allemaal in lockdown zitten, rest er ons weinig anders dan mijmeren over toekomstige fietsdoelen in binnen- of buitenland. Wil jij, als het zover is, die momenten vereeuwigen voor jezelf of het nageslacht? Misschien overweeg je dan ook wel de aankoop van een action camera. Wij namen de nieuwste GoPro, de HERO8 Black, mee tijdens enkele tochten en zochten uit met welke toeters en bellen jij als fietser de Quentin Tarantino in jezelf kan bovenhalen.