100% Getest: WCUP Recovery Drink

Hersteldrankjes zijn al enkele jaren ingeburgerd in het wielerpeloton. Na de wedstrijd meteen de shake bij de hand, want alle kleine beetjes helpen. Wij gingen na onze tocht vol voor de recuperatie met de WCUP Recovery drink.

23/06/2018 - Tekst: Redactie

Je hebt ze in duizend smaken en elke voedingsproducent heeft er wel eentje. Recovery shakes zijn voor velen overbodig, maar sommigen zweren erbij. Het nut van zo’n shake is nochtans al uitvoerig getest en de extra inname van koolhydraten en eiwitten meteen na de inspanning (want dan is het lichaam het gevoeligst voor de opname van voedingsstoffen) helpt ons om de dag erna er weer vol tegenaan te gaan.

WCUP is een Belgische fabrikant die al sinds 1994 sportvoedingsproducten maakt die sporters kunnen gebruiken voor, tijdens en na de inspanning. Het merk ontstond uit een samenwerking tussen een sportdokter, een biochemicus en een ploegleider. Recht uit het hart van de koers dus. De WCUP Recovery Drink is een echte hersteldrank voor duursporters. De verhouding koolhydraten/eiwitten wordt voor een echte hersteldrank op 3:1 tot 4:1 voorgeschreven. Deze drank valt er net tussen (9,9 g eiwitten per 50g en 35,5 g koolhydraten per 50 g). Ideaal dus om te herstellen na een lange rit. Om meteen te antwoorden op de vraag die velen zicht stellen: ‘En is het lekker?’ Wel, om eerlijk te zijn, ik heb al betere dingen gedronken, maar of die even goed zijn om te recupereren is een compleet andere vraag.

De recovery drink heeft een nogal bittere smaak met een lichte toets van kers. Maar moet een recovery shake lekker zijn? Eigenlijk niet, het belangrijkste is dat hij ons helpt om te herstellen. De halve liter die je meteen na de inspanning moet drinken is nu ook het einde van de wereld niet. Snel opdrinken en hopen dat je de volgende dag volledig hersteld bent voor een nieuwe rit.

De ingrediënten van deze recovery drink zijn zeer zorgvuldig gekozen. Heel veel koolhydraten, wat extra eiwitten en nog wat extra vitaminen zodat ook die voorraad meteen aangevuld wordt. Nagenoeg geen vetten, wat onze recuperatie niet ten goede zou komen. De bittere smaak is te verklaren door de aanwezigheid van de extra Leucine en Isoleucine. De opname van deze aminozuren zorgt ervoor dat onze spiermassa kan worden opgebouwd.

Wij gebruikte de handige verpakking van 50g. Makkelijk mee te nemen wanneer je op fietsvakantie bent of na een wedstrijd. Even het zakje in de shaker, aanvullen met een halve liter water, schudden en klaar voor gebruik. Idealiter laat je de shake al even vooraf maken en wat rusten om een te veel aan schuim en onopgelost poeder in de shaker te voorkomen. Eén dosis van 50g kost 2,60 euro. De WCUP Recovery Drink is er ook in een pot van vijfhonderd gram waar je 21,50 euro voor betaalt. En voor wie kersen maar niks vindt: de hersteldrank is er ook in sinaasappel, vanille en pompelmoes.

Hier vind je alle info over WCUP.

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: Specialized AirTool Expert
17/07/2018 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Specialized AirTool Expert

Fietspompen zijn niet sexy. Fietspompen zijn gewoon functioneel. Je gebruikt ze om een band mee op te pompen en terwijl jij van je fietstocht geniet, wacht de pomp geduldig tot de volgende pompbeurt. Toen mijn Specialized AirTool Comp eind 2017 na vijftien jaar trouwe dienst plots de geest gaf, besefte ik dat je met een vloerpomp wel degelijk een band kunt opbouwen en niet alleen oppompen. En dus besloot ik om als opvolger van de AirTool Comp zijn kleinzoon – de AirTool Expert – in huis te halen.