Verbluffend: MacAskill balanceert op gespannen band

Schotse trialbiker oogst vele reacties met zijn nieuwe video.

16/02/2017

Voor Danny MacAskill lijkt geen stunt te veel gevraagd. De Schotse trialbiker heeft nu een video op Facebook gelanceerd waarin hij met zijn fiets balanceert op een spanband. Het is weer eens wat anders dan stunten op trappen, balustrades met diepe afgronden en rollende strobalen.

Op zijn sociale media krijgt MacAskill inmiddels vele reacties op de opvallende video. Eén daarvan is van Gibbon, een producent van spanbanden. Het bedrijf heeft de behendige Schot uitgenodigd voor een bezoek aan het hoofdkantoor in het Duitse Stuttgart.

Het is overigens niet voor het eerst dat we een waaghals in actie zien op een gespannen koord. We herinneren ons dat Kenny Belaey, ook geen onbekende in de wielerwereld, balanceerde op een dunne lijn. Dat deed hij op een koord tussen twee toppen in de Alpen (op zo'n honderd meter hoogte). Ook daar maakten we destijds melding van. 

Laatste artikels

news
25/07/2017 - Redactie

Grinta! store van de week: Bikeaholic uit Stabroek

Bikeaholic in Stabroek probeert elke klant op de beste manier te adviseren zodat hij/zij het echte fietsgeluk kan vinden. Daarom kiest deze fietsenwinkel voor merken die sterk zijn in hun doelgebied. In de showroom staan racefietsen (Eddy Merckx, Lapierre en Giant) en mountainbikes (Kona, Lapierre, Giant, Granville en Cube). Je vindt er echter ook gewone stads- en elektrische fietsen van Granville, Kona, Sparta, Giant, Johnny Loco en Oxford. Zelf een exclusieve fiets samenstellen, is perfect mogelijk.