Verbluffend: MacAskill balanceert op gespannen band

Schotse trialbiker oogst vele reacties met zijn nieuwe video.

16/02/2017

Voor Danny MacAskill lijkt geen stunt te veel gevraagd. De Schotse trialbiker heeft nu een video op Facebook gelanceerd waarin hij met zijn fiets balanceert op een spanband. Het is weer eens wat anders dan stunten op trappen, balustrades met diepe afgronden en rollende strobalen.

Op zijn sociale media krijgt MacAskill inmiddels vele reacties op de opvallende video. Eén daarvan is van Gibbon, een producent van spanbanden. Het bedrijf heeft de behendige Schot uitgenodigd voor een bezoek aan het hoofdkantoor in het Duitse Stuttgart.

Het is overigens niet voor het eerst dat we een waaghals in actie zien op een gespannen koord. We herinneren ons dat Kenny Belaey, ook geen onbekende in de wielerwereld, balanceerde op een dunne lijn. Dat deed hij op een koord tussen twee toppen in de Alpen (op zo'n honderd meter hoogte). Ook daar maakten we destijds melding van. 

Laatste artikels

news
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.