Britten vinden wielrennen maar een slaapverwekkende sport

Waar wij uren achtereen geïnteresseerd naar de koers kunnen kijken, vinden veel Britten het vervelend. Wielrennen is hun ogen maar een saaie sport. En dat geldt ook voor heel veel andere sporten, zo wijst een onderzoek van YouGov uit.

13/01/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!/ YouGov

YouGov wilde duidelijk krijgen welke sport de Britten het leukst en saaist van allemaal vinden. En wat blijkt: er zijn maar weinig sporten die hen echt kunnen bekoren. Er werden aan ruim 1.600 Britten 17 sporten voorgelegd en 12 daarvan werden overduidelijk als saai bestempeld.

Wielrennen er is er eentje van. De helft van allemaal vindt het ‘heel of behoorlijk saai’, 23 procent vindt het noch saai noch interessant en een kwart schuift juist wel naar het puntje van de stoel als er wordt gekoerst. Het overige deel heeft geen mening. Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome heeft dus lang nog niet alle Britten warmgemaakt.

Golfen wordt gezien als de meest slaapverwekende sport. Zo’n 70 procent van de Britten vindt de sport ‘heel of behoorlijk saai’. American football en cricket kunnen ook op weinig populariteit rekenen. Atletiek, tennis en voetbal worden juist het meest interessant gevonden.

Laatste artikels

news
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.