De Rapha Festive 500 gaat bijna weer van start

Fiets 500 kilometer tussen Kerstmis en de jaarwisseling.

16/12/2016

De een gebruikt de periode tussen Kerstmis en de jaarwisseling om samen te zijn met vrienden en familie. Een ander werkt gewoon door. En weer een ander gebruikt de tijd om eens extra te gaan sporten. Mocht je dit jaar het laatste van plan zijn: wellicht klinkt de Rapha Festive 500 je als muziek in de oren.

Bij de Rapha Festive 500 fiets je in acht dagen tijd, tussen kerst en nieuwjaarsnacht, 500 kilometer. Het is zeker geen wedstrijd waarin het op snelheid aankomt. Vrees dus niet dat je zo snel mogelijk 500 kilometer moet afleggen. Het gaat juist om de kilometers zo mooi en bijzonder mogelijk vast te leggen. Je deelt deze beelden met Rapha en kunt een reis winnen naar Colorado waar je je nieuwe Moots (zie foto hiernaast) kan ophalen.

Hoe is het de challenge ontstaan? Wel, de allereerste Festive 500 is inmiddels folklore. Graeme Raeburn, medewerker van Rapha, reed tussen kerst en oudejaarsavond 1000 kilometer waarmee hij van uitgebreid producttesten, kilometers maken en familiebezoek een pittig avontuur maakte. In 2010 nodigde Rapha vrienden en klanten uit om (de helft van) Graemes prestatie te evenaren en daarmee was een feestelijke traditie geboren.

Sindsdien is Rapha overdonderd door alle verhalen die binnenkomen wanneer de uitdaging bijna afgelopen is. Rapha heeft de afgelopen jaren inzendingen gezien in de vorm van fotoreportages, handgebonden geïllustreerde pamfletten, videos, ansichtkaarten en via de oude favoriet, e-mail. Weet jij het dit jaar te overtreffen? Ga naar de website voor meer informatie.

Laatste artikels

news
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.