Rides

Ride together FOTOSPECIAL: De Grinta! X-Mass Ride
27/12/2018

FOTOSPECIAL: De Grinta! X-Mass Ride

De Grinta! X-Mass Ride 2018 was er eentje om in te kaderen. Een vol peloton (150 man), perfecte begeleiding door de motorrijders, een leuke en smakelijke tussenstop in het KOERSkaffee in Roeselare, amper mechanisch onheil onderweg en de Kerstman die het peloton in het Centrum Ronde van Vlaanderen bij de terugkeer opwachtte met een rijk gevulde goodiebag en mooie tombolaprijzen. Het sfeerverslag en -filmpje zijn voor over enkele dagen, hierbij alvast een selectie van de fraaiste foto's van de dag. Met dank aan fotograaf Thomas De Boever.

Ride together Slagbomenslag Rondom Zeeland
02/10/2018

Slagbomenslag Rondom Zeeland

Vorig jaar fietsten we tijdens de Grinta! Rondom Zeeland ride ten noorden van de Westerschelde met de Zeeuwse Leeuw Johnny Hoogerland. De hemelsluizen gingen wagenwijd open en het regende lekke banden. Yerseke bleef in de 2018 editie van Rondom Zeeland bewaard als vertrekpunt, net als de Zeeuwse bolus als ontbijt en de mosselen als recuperatiemaaltijd. De route, weersomstandigheden en Bekende Renner zagen er echter helemaal anders uit. En we ontdekten een natuurlijke vijand van het #ridetogether concept: slagbomen.

Ride together Kasseien vreten tijdens Roubaix Light
05/04/2018

Kasseien vreten tijdens Roubaix Light

Daags nadat de Nederlander Terpstra Vlaanderen veroverde draai ik de parking op van Velo Club de Roubaix Cyclotourisme. Het is paasmaandag, de straten zijn leeg, en achter de wat zielige aanblik van deze gebouwen schuilt een pak heroïek. Wielergeschiedenis werd hier vlakbij geschreven op de Vélodrome André-Pétrieux. Johan Vansummeren, die er triomfeerde in 2011, fietst met ons internationaal peloton mee door de Hel van het Noorden.

Ride together Verslag Grinta! Coppi Koffie Ride: een sterk verhaal voor bij de koffie
04/10/2017

Verslag Grinta! Coppi Koffie Ride: een sterk verhaal voor bij de koffie

Plots naast een wereldtopper staan, het voelt toch een beetje onwennig. Het is tenslotte de man voor wie ik amper een week geleden tegen de televisie schreeuwde toen hij op een zalmheuvel in Bergen een gooi deed naar de regenboogtrui. Het is de Olympische kampioen die ik vanuit een Frans vakantiehuis toegejuichte toen hij in Rio geschiedenis schreef. Het is de Parel der Vissers die dit seizoen uitzwaait met een kassei en een wereldbeker op zak.