Rides

Ride together Kasseien vreten tijdens Roubaix Light
05/04/2018

Kasseien vreten tijdens Roubaix Light

Daags nadat de Nederlander Terpstra Vlaanderen veroverde draai ik de parking op van Velo Club de Roubaix Cyclotourisme. Het is paasmaandag, de straten zijn leeg, en achter de wat zielige aanblik van deze gebouwen schuilt een pak heroïek. Wielergeschiedenis werd hier vlakbij geschreven op de Vélodrome André-Pétrieux. Johan Vansummeren, die er triomfeerde in 2011, fietst met ons internationaal peloton mee door de Hel van het Noorden.

Ride together Verslag Grinta! Coppi Koffie Ride: een sterk verhaal voor bij de koffie
04/10/2017

Verslag Grinta! Coppi Koffie Ride: een sterk verhaal voor bij de koffie

Plots naast een wereldtopper staan, het voelt toch een beetje onwennig. Het is tenslotte de man voor wie ik amper een week geleden tegen de televisie schreeuwde toen hij op een zalmheuvel in Bergen een gooi deed naar de regenboogtrui. Het is de Olympische kampioen die ik vanuit een Frans vakantiehuis toegejuichte toen hij in Rio geschiedenis schreef. Het is de Parel der Vissers die dit seizoen uitzwaait met een kassei en een wereldbeker op zak.

Ride together Ouverture
26/04/2017

Ouverture

We naderen Ten Bosse. Ik heb het juiste wiel gekozen. Voor mij rijdt Johan Museeuw, de man die in 1998 de tegenstand kleineerde op deze helling en solo naar Meerbeke reed. We draaien links op, het tempo gaat omhoog. Met enkele stevige lendenrukken schuif ik naast mijn voorganger. Recht op de trappers nu, in geen tijd is er een klein gaatje. 'Vijf meter', roept Wuyts. "Nee, het zijn er tien!". "Tien is meer dan vijf.", voegt De Cauwer er fijntjes aan toe. "Hij is weg, José, hij is weg! De vogel is gaan vliegen.".

Ride together Rondje beleving
25/04/2017

Rondje beleving

Linksaf is het, voor het Centrum Ronde van Vlaanderen. Ik zie de retro Peugeot al staan terwijl ik rechts de parking opdraai. Wit met zwarte blokken, een rijdende finish-vlag. De toon is gezet. Retro is in, zie maar de laatste Grinta!. Allemaal goed en wel voor mij, zolang het maar gebeurt in combinatie met de nodige moderne techniek. De carbon fiets gaat uit de koffer en tegen de auto, een bekend tafereel onder fietsers. Banaan en peperkoek rechtsachter in het shirt, grijpklaar. Wat centen centraal achter, wegens niet nodig tijdens de rit zelf. Reservehandschoenen links achter. Het is niet al te warm en het regent. Mijn vingers krijgen al koud bij het vooruitzicht aan straks. Ik draag de redding links achter. Helm op het hoofd, bril idem. Ik heb enkel mijn overschoenen nog in de hand. Geen idee waarom juist.